רוסטביף עם טחינה

רוסטביף עם טחינה זו מנת חג מרשימה משגעת. כל אחד יכול להכין אותה ולהגיש לאורחים בתוספת מעולה ומשדרגת של טחינה וירוקים.

SHARE

מרכיבים ל-6-8 מנות:

1.5 ק"ג סינטה
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות חרדל דיז’ון
חופן רוזמרין

לטחינה

1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה

עלים ירוקים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את נתח הסינטה בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת גדולה ומטגנים את הבשר מכל הצדדים ל"סגירה" מוחלטת והזהבה.
  3. מורחים את הנתח בחרדל, מפזרים את הרוזמרין, מניחים בתבנית וצולים כשעה לדרגת מדיום (או יותר זמן לדרגת עשייה שאוהבים). מכבים את התנור.
  4. משאירים את התבנית לנוח בתנור כבוי עוד כ-10 דקות.
  5. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
  6. פורסים את הנתח לפרוסות בעובי רצוי ומגישים עם שפע טחינה ועלים ירוקים.