רוסטביף עם טחינה
רוסטביף עם טחינה זו מנת חג מרשימה משגעת. כל אחד יכול להכין אותה ולהגיש לאורחים בתוספת מעולה ומשדרגת של טחינה וירוקים.
מרכיבים ל-6-8 מנות:
1.5 ק"ג סינטה
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות חרדל דיז’ון
חופן רוזמרין
לטחינה
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
עלים ירוקים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את נתח הסינטה בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים מחבת גדולה ומטגנים את הבשר מכל הצדדים ל"סגירה" מוחלטת והזהבה.
- מורחים את הנתח בחרדל, מפזרים את הרוזמרין, מניחים בתבנית וצולים כשעה לדרגת מדיום (או יותר זמן לדרגת עשייה שאוהבים). מכבים את התנור.
- משאירים את התבנית לנוח בתנור כבוי עוד כ-10 דקות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- פורסים את הנתח לפרוסות בעובי רצוי ומגישים עם שפע טחינה ועלים ירוקים.