קציצות בטחינה

קציצות בטחינה זה מתכון ביתי קלאסי, פשוט להכנה, טעים וסופר מנחם. קציצות בקר שמתבשלות ברוטב טחינה קטיפתי

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
סוג כשרות סוג כשרות בשרי

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-8-10 מנות

לקציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פרטוזיליה קצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
שמן לטיגון

לטחינה

1 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
500 מל מים קרים
4 שיני שום כתושות
מיץ מ-1 לימון או לפי הטעם
מלח לפי הטעם

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים על הקרש.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-2 דקות (הן יתבשלו בהמשך).
  3. מכינים את רוטב הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לרוטב במרקם דליל למדי.
  4. מצופפים את הקציצות במחבת גדולה, יוצקים מעל את הטחינה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  5. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
  • EN