קציצות בטחינה
קציצות בטחינה זה מתכון ביתי קלאסי, פשוט להכנה, טעים וסופר מנחם. קציצות בקר שמתבשלות ברוטב טחינה קטיפתי
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים ל-8-10 מנות
לקציצות
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פרטוזיליה קצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
שמן לטיגון
לטחינה
1 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
500 מל מים קרים
4 שיני שום כתושות
מיץ מ-1 לימון או לפי הטעם
מלח לפי הטעם
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים על הקרש.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-2 דקות (הן יתבשלו בהמשך).
- מכינים את רוטב הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לרוטב במרקם דליל למדי.
- מצופפים את הקציצות במחבת גדולה, יוצקים מעל את הטחינה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.