קציצות בטחינה

קציצות בטחינה זה מתכון ביתי קלאסי, פשוט להכנה, טעים וסופר מנחם. קציצות בקר שמתבשלות ברוטב טחינה קטיפתי

SHARE

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-8-10 מנות

לקציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פרטוזיליה קצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
שמן לטיגון

לטחינה

1 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
500 מל מים קרים
4 שיני שום כתושות
מיץ מ-1 לימון או לפי הטעם
מלח לפי הטעם

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות פחוסות בגודל רצוי ומסדרים על הקרש.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-2 דקות (הן יתבשלו בהמשך).
  3. מכינים את רוטב הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לרוטב במרקם דליל למדי.
  4. מצופפים את הקציצות במחבת גדולה, יוצקים מעל את הטחינה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  5. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.