הסיפור שלנו
בשנת 1990 אסעד זהר, מהנדס מכונות מנצרת, שעד אז עבד בבית המלאכה הצנוע שלו, מחליט לשנות את הכיוון ולפתוח את 'טחינה אל ארז' – מפעל קטן המשקיע את כל מאמציו ביצירת הטחינה הטובה ביותר. בשנת 2003 נפטר אסעד בפתאומיות וג'וליה זהר, אשתו, עזבה את תחום ההוראה בו עבדה ונכנסה לניהול המפעל על מנת לשמר את מפעל חייו של אסעד. מאז חלפו שנים, ג'וליה פיתחה את החברה בתבונה ונחישות, הקימה מפעל חדש ומרשים באזור תעשייה שגיא 2000 (ליד כפר ברוך) אשר החליף את המפעל הקטן בנצרת, פיתחה את המותג אל ארז, והטחינה של אסעד שזיהה הזדמנות והלך בעקבות הלב, הפכה ממוצר בוטיקי ומשפחתי למותג טחינה מוביל בארץ ובעולם המככב בחנויות רבות ומסעדות בארץ וברחבי העולם.
טחינה אל ארז מופקת מזן השומשום האתיופי הטוב בעולם הנקרא 'הומרה'. הזרעים נבחרים בקפידה ועוברים תהליך המשלב את המסורת העתיקה (קלייה איטית ומבוקרת מעל אדים) והקידמה הטכנולוגית, תוך הקפדה יתרה על איכות המוצר. כל זה כדי שתוכלו ליהנות ממוצר לא פחות ממושלם. בין אם תבחרו בטחינה הקלאסית או בטחינה משומשום מלא, מובטחת לכם בכל טעימה חוויה של טעם עשיר ומיוחד ומרקם קטיפתי.
ג'וליה זהר ניהלה את המפעל אחרי מות בעלה עד למכירתו לקבוצת סוגת באוגוסט 2022.
אנו גאים בעשיה ובתוצרת שלנו, ומתרגשים למלא את העולם באהבה המגיעה מתוך כבוד לאדם ולמסורת.