מתכון של עדינה זוסמן לעוף במחבת עם טחינה, סילאן וסומק
מתכון של עדינה זוסמן לעוף במחבת עם טחינה, סילאן וסומק זה מתכון נפלא ומיוחד לארוחת ערב משפחתית, ארוחת שבת או ארוחת חג
מרכיבים לרוטב:
2 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס ציר עוף חם או מים חמים
1 כף סומק, ועוד קצת לפיזור
4 שיני שום כתושות דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית פתיתי צ'ילי אדום
לעוף:
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כרעי עוף עם עור (כ-700 גרם)
1 בצל גדול פרוס דק
20 שיני שום שלמות מחוררות בעזרת סכין קטנה
5 גבעולי זעתר, אורגנו או תימין, ועוד עלים לקישוט
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה בינונית את כל מרכיבי הרוטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מתבלים את העוף היטב במלח ופלפל.
- מחממים כף שמן במחבת כבדה, מניחים את העוף עם העור כלפי מטה ומטגנים בלי להזיז 4-5 דקות להזהבה. הופכים לצד השני ומטגנים 3 דקות נוספות. מעבירים לצלחת ומכסים בנייר כסף.
- מסננים את עודפי השומן מהמחבת ומשאירים 2 כפות. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב 8-9 דקות להזהבה. מחזירים את העוף למחבת, יוצקים עליו את הרוטב ואופים בתנור 20-25 דקות להשחמה יפה.
- מפזרים סומק וזעתר ומגישים.