כנאפה בשר פריכה עם רוטב טחינה עשיר
כנאפה זהובה ומבושמת בתבלינים, שמכינים במלית בשר ומגישים עם טחינה שמעניקה עוד רובד למגוון הטעמים. אפשר להכין רוטב טחינה או להסתפק בזילוף של טחינה גולמית
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים:
250 גרם אטריות קדאיף
4 כפות שמן זית
למלית:
1 בצל גדול קצוץ
350 גרם בשר בקר טחון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף בהרט
חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע) קצוצים
לרוטב טחינה:
1/3 כוס טחינה משומשום מלא אתיופי אל ארז
1 שן שום כתושה
מיץ מ-1/4 לימון
1/4 כוס סודה או מים קרים
להגשה:
פיסטוק קצוץ ועשבי תיבול קצוצים
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל 5 דקות לריכוך. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים יחד. מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד לקבלת פירורים שחומים. מצננים, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
- מכינים את הטחינה: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה בעזרת מטרפה או מזלג.
- לפני ההגשה: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מזלפים את שמן הזית על אטריות הקדאיף בקערה ומפרידים אותן בין האצבעות כך שיצופו היטב בשמן מכל הכיוונים. מניחים חצי מכמות האטריות כשכבה תחתונה בתבנית. מפזרים את מלית הבשר באופן שווה ומניחים מעל את יתר אטריות הקדאיף. אופים כ-30 דקות או עד שהכנאפה זהובה.
- מפזרים מעל פיסטוק ועשבי תיבול ומגישים מיד עם הטחינה בצד.