מתכון למרק דלעת קלויה של עדינה זוסמן עם טחינה וחלב קוקוס

מתכון למרק דלעת קלויה של עדינה זוסמן עם טחינה וחלב קוקוס זה מתכון פשוט, טעים ומיוחד מאוד למרק קטיפתי ומנחם

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 6
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

מרכיבים:

1 ק"ג דלעת (קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות של 2.5 ס"מ)
5 כפות שמן זית, מחולקות
2.5 כפיות מלח מחולק
3/4  כפית פלפל שחור גרוס טרי מחולק
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 שיני שום גדולות כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפות פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
2 כפות כורכום טרי מגורר דק (או 1 כף כורכום יבש)
2 כפות דבש או לפי הטעם
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1.5 כוסות ציר ירקות או מים
1/2 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז (ועוד לפי הטעם)
1/3 כוס גרעיני דלעת קלויים, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הדלעת, 2 כפות שמן זית, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור והצ'ילי.
  3. מסדרים את הדלעת בתבנית ואופים 20-25 דקות להשחמה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  4. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל 8-9 דקות להזהבה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הדלעת (עם הנוזלים שהצטברו בתבנית), הצ'ילי, זרעי הכוסברה, הכורכום, יתר המלח והפלפל. מערבבים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הדבש, חלב הקוקוס, ציר הירקות או המים והטחינה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-20 דקות עד שהתערובת מסמיכה והדלעת מתפרקת מעט.
  5. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.
  • EN
  • דילוג לתוכן