פורל מאודה עם קציפת דגים וטחינה וסלט אנדיב

מתכון חגיגי ומושקע לדג פורל עסיסי ומאודה עם מוסלין - קציפה עדינה ואוורירית של דגים וטחינה, כמו שמכינים במסעדה. מתכון של רז רהב

SHARE

חומרים ל-4 מנות

למוסלין טחינה

2 פילה דג לבן, ללא עור ועצמות
2 פילה פורל, ללא עור ועצמות
2/3 1 כוסות שמנת 38%
2/3 כוס טחינה אל ארז
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן

לדג

4 פילה פורל, ללא עור ועצמות
מלח גס

לסלט אנדיב

2 פקעות אנדיב לבן, פרוסות דק
חופן עלי ארוגולה
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1/2 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מכינים מוסלין טחינה: טוחנים במעבד מזון את כל החומרים לקבלת קרם. מסננים במסננת דקה, מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
  2. מאדים את הדג: מרתיחים שפע מים בסיר רחב. מניחים מעל הסיר סלסילת אידוי מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל כל פילה דג מוסלין טחינה בתנועה גלית (ראו תמונה), בוזקים מלח גס ומניחים בעדינות בסלסילת האידוי. מאדים במשך 7 דקות, עד שהדג מוכן. מסירים מהאש.
  3. בינתיים מכינים סלט אנדיב: מעבירים את האנדיב לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים בעדינות. שומרים בצד.
  4. מגישים: מעבירים בעדינות את הדגים לצלחות הגשה ומניחים את הסלט מעל הדג או לצידו.