סינייה דג בתבלינים
סינייה דג בתבלינים שמכינים בשיטה נפלאה מהמטבח הערבי להכנת מגוון רחב של מאכלים מתובלים היטב וצלויים בחום גבוה, שהופך את הטחינה לרוטב סמיך ופריך.
מתכון: אורלי ברונשטיין; צילום – נמרוד סונדרס
חומרים ל-4 מנות או 8 מנות ראשונות
4 דגים (דניס, ברמונדי או פורל) מפולטים עם עור
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כוסות עגבניות שרי
פלפלים קטנים או גמבה פרוסה
2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות
1 חציל ו/או זוקיני פרוס
שמן זית
לרוטב הטחינה
2/3 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
2 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים טאבון או תנור לחום מקסימלי.
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל, כמון וכורכום, מפזרים עליהם את מיץ וקליפת הלימון ומניחים בצד.
- מסדרים את הירקות בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים שמן זית. מכניסים לטאבון או לתנור ל-10 דקות או עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ליצירת טחינה דלילה.
- מוציאים את הסינייה, מוסיפים את הדגים, יוצקים מעליהם את הרוטב וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות או להשחמה יפה.