סינייה דג בתבלינים

סינייה דג בתבלינים שמכינים בשיטה נפלאה מהמטבח הערבי להכנת מגוון רחב של מאכלים מתובלים היטב וצלויים בחום גבוה, שהופך את הטחינה לרוטב סמיך ופריך.

SHARE

מתכון: אורלי ברונשטיין; צילום – נמרוד סונדרס

חומרים ל-4 מנות או 8 מנות ראשונות

4 דגים (דניס, ברמונדי או פורל) מפולטים עם עור
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כוסות עגבניות שרי
פלפלים קטנים או גמבה פרוסה
2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות
1 חציל ו/או זוקיני פרוס
שמן זית

לרוטב הטחינה

2/3 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
2 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים טאבון או תנור לחום מקסימלי.
  2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל, כמון וכורכום, מפזרים עליהם את מיץ וקליפת הלימון ומניחים בצד.
  3. מסדרים את הירקות בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים שמן זית. מכניסים לטאבון או לתנור ל-10 דקות או עד להזהבה.
  4. בינתיים מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ליצירת טחינה דלילה.
  5. מוציאים את הסינייה, מוסיפים את הדגים, יוצקים מעליהם את הרוטב וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות או להשחמה יפה.