המבורגר ביתי עסיסי עם רוטב טחינה קטיפתי

הטייק הים תיכוני שלנו לאחד ממאכלי הדגל של המטבח האמריקאי. חשוב שהטחינה והסלטון יהיו מוכנים לפני שצולים את הבורגר, כך שהוא יוגש חם והטחינה תעטוף אותו

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות בשרי

צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין

מרכיבים:

1 ק"ג בשר בקר (25-30% שומן) טחון גס
1 בצל קצוץ ומטוגן (או 2 כפות בצל יבש)
1 כפית פלפל שחור טחון גס
1/2 כפית מלח או לפי הטעם

להגשה:

טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ אל ארז
1 עגבנייה פרוסה
1 בצל סגול פרוס
חופן עלי פטרוזיליה
מעט סומאק או לימון
מלח

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבורגרים: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, הפלפל והמלח. חשוב לערבב קליל כדי לפזר את המרכיבים בבשר, אבל לא ללוש (כמו שעושים בקציצות).
  2. מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים ואם אפשר מניחים בפורמה (טבעת מתכת) כדי להדק את הצורה בלי למעוך את הבשר. מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  3. מחממים מחבת, פלנצ׳ה או גריל. צולים את קציצות הבשר דקה וחצי עד 2 דקות, מנסים לנתק את הבורגר בעזרת מרית, זהירות לא לפרק אותו. במידת הצורך ממתינים עד שזה אפשרי. צולים עוד דקה-דקה וחצי מהצד השני (לדרגת עשייה מידיום או וול דאן) ומוציאים.
  4. מניחים בלחמנייה חסה, המבורגר וירקות, יוצקים מעל בנדיבות את הטחינה ומגישים.
  • EN
  • דילוג לתוכן