סינייה מתכון – מאפה בשר טחון וטחינה

סינייה בשר וטחינה זו מנה קלאסית מהמטבח הערבי שכבר מזמן הפכה למנת בית אהובה בארץ

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות בשרי

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פרטוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית

לשכבת טחינה

1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3/4 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח או לפי הטעם

לתוספות

10 עגבניות שרי חצויות
חופן צנוברים (לא חובה)

להגשה

פטרוזיליה קצוצה
סומק

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  3. מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת לא דלילה ולא סמיכה מדי.
  4. מסדרים בתבנית את תערובת הבשר בצורה מאווררת (מעין גושים קטנים), מפזרים בין לבין את עגבניות השרי ואופים 15 דקות.
  5. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות או עד שהטחינה משחימה יפה.
  6. מפזרים מעל את הפטרוזיליה והסומק ומגישים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בכל סוג בשר?

בעיקרון כן. מומלץ להתייעץ עם הקצב ולא לבחור בשר שומני מדי. אפשר גם להשתמש בעוף טחון.

האם אפשר לשחק עם תיבול המנה?

לגמרי, אפשר לתבל את תערובת הבשר או את הטחינה בהתאם לטעם האישי.

האם אפשר להשתמש בטחינה מוכנה?

אפשר בהחלט לקצר את תהליך ההכנה ולהשתמש בטחינת אל ארז מבקבוק לחיץ.

האם אפשר לוותר על התוספות?

בהחלט, אפשר לוותר על התוספות.

יש לך שאלה אחרת?