סינייה מתכון – מאפה בשר טחון וטחינה
סינייה בשר וטחינה זו מנה קלאסית מהמטבח הערבי שכבר מזמן הפכה למנת בית אהובה בארץ
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים ל-4 מנות
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פרטוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית
לשכבת טחינה
1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
3/4 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
לתוספות
10 עגבניות שרי חצויות
חופן צנוברים (לא חובה)
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
סומק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת לא דלילה ולא סמיכה מדי.
- מסדרים בתבנית את תערובת הבשר בצורה מאווררת (מעין גושים קטנים), מפזרים בין לבין את עגבניות השרי ואופים 15 דקות.
- מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות או עד שהטחינה משחימה יפה.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה והסומק ומגישים.