סינייה מתכון – מאפה בשר טחון וטחינה
סינייה בשר וטחינה זו מנה קלאסית מהמטבח הערבי שכבר מזמן הפכה למנת בית אהובה בארץ
מרכיבים
- 500 גרמים בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כף שמן זית
לשכבת טחינה
- 1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
- 3/4 כוס מים קרים
- מיץ מ- 1/2 לימון
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מכינים את הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
-
מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת לא דלילה ולא סמיכה מדי.
-
מסדרים בתבנית את תערובת הבשר בצורה מאווררת (מעין גושים קטנים), מפזרים בין לבין את עגבניות השרי ואופים 15 דקות.
-
מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות או עד שהטחינה משחימה יפה.
-
מפזרים מעל את הפטרוזיליה והסומק ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס
לתוספות
10 עגבניות שרי חצויות
חופן צנוברים (לא חובה)
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
סומק