סינייה מתכון – מאפה בשר טחון וטחינה

סינייה בשר וטחינה זו מנה קלאסית מהמטבח הערבי שכבר מזמן הפכה למנת בית אהובה בארץ
דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות בשרי

מרכיבים

  • 500 גרמים בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כף שמן זית

לשכבת טחינה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מכינים את הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

  3. מכינים את הטחינה: טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת לא דלילה ולא סמיכה מדי.

  4. מסדרים בתבנית את תערובת הבשר בצורה מאווררת (מעין גושים קטנים), מפזרים בין לבין את עגבניות השרי ואופים 15 דקות.

  5. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את הצנוברים ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות או עד שהטחינה משחימה יפה.

  6. מפזרים מעל את הפטרוזיליה והסומק ומגישים.

צילום: נמרוד סונדרס

לתוספות

10 עגבניות שרי חצויות
חופן צנוברים (לא חובה)

להגשה

פטרוזיליה קצוצה
סומק