דג צלוי עם תרד וטחינה לימון כבוש
מנה עיקרית יפהפייה ועדינה, שאי אפשר להישאר אדישים אליה - דג ים צלוי בתנור, בתוספת תרד מוקפץ וטחינה מתובלת בלימון כבוש
חומרים ל-4 מנות
1 ק"ג פילה דג ים, נקי מעור ועצמות
לתרד
3 כפות שמן זית
400 גרם עלי תרד טרי, שטוף היטב
2 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לטחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
2 כפות ממרח לימון כבוש
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1 כפית זרעי כמון
להגשה
מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ולימון כבוש. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומתבלים במלח ובזרעי כמון. טועמים ומתקנים תיבול.
- צולים את הדג: מחלקים את הדג ל-4 חתיכות בגודל שווה ומעבירים לתבנית (לא מתבלים בכלל). צולים בתנור החם במדף העליון במשך 7 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
- בינתיים מכינים את התרד: יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים תרד ומערבבים עד שהעלים "נובלים". מוסיפים שום פרוס ומטגנים עוד דקה. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל. מסירים מהאש ושומרים בצד.
- מגישים: חותכים את הדגים הצלויים לפרוסות עבות. יוצקים לכל צלחת הגשה טחינה מתובלת. מניחים מעל 2-3 כפות תרד ומניחים עליו כמה פרוסות דג. מפזרים מעט מלח גס על הדגים ומגישים מיד.