חצילים מטוגנים עם טחינה פיקנטית
חצילים מטוגנים עם טחינה פיקנטית זו מנת פתיחה מושלמת שמתאימה לארוחת שישי, אבל ללא ספק תשדרג גם כל ארוחה אחרת.
לחצילים
2 חצילים מאורכים חתוכים לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ
מלח גס
שמן לטיגון
לטחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/3 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות (לא חובה)
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
עלי פטרוזיליה, כוסברה או נענע
אופן ההכנה
- זורים על פרוסות החצילים מלח גס, מעבירים למסננת ומשאירים לחצי שעה. מורידים את המלח ומספיגים את הנוזלים בעזרת מגבת נייר.
- מחממים שמן במחבת פסים ומטגנים את החצילים להשחמה יפה משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום והתבלינים לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הטחינה בצלחת הגשה עמוקה, עורמים מעל את החצילים, מפזרים עלים ירוקים ומגישים.