חצילים מטוגנים עם טחינה פיקנטית

חצילים מטוגנים עם טחינה פיקנטית זו מנת פתיחה מושלמת שמתאימה לארוחת שישי, אבל ללא ספק תשדרג גם כל ארוחה אחרת.

SHARE

לחצילים

2 חצילים מאורכים חתוכים לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ
מלח גס
שמן לטיגון

לטחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/3 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות (לא חובה)
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה

עלי פטרוזיליה, כוסברה או נענע

אופן ההכנה

  1. זורים על פרוסות החצילים מלח גס, מעבירים למסננת ומשאירים לחצי שעה. מורידים את המלח ומספיגים את הנוזלים בעזרת מגבת נייר.
  2. מחממים שמן במחבת פסים ומטגנים את החצילים להשחמה יפה משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  3. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום והתבלינים לתערובת אחידה וחלקה.
  4. יוצקים את הטחינה בצלחת הגשה עמוקה, עורמים מעל את החצילים, מפזרים עלים ירוקים ומגישים.