עוגת טחינה וסילאן: מתכון לעוגה בחושה נפלאה
עוגת טחינה וסילאן זו עוגה החושה נפלאה, רכה, נימוחה, ארומתית ופשוטה להכנה שמכינים בקערה אחת

מרכיבים לתבנית עגולה 20-22 ס"מ
- 120 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 70 גרם טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
- 40 גרם סילאן
- 3 יחידות ביצים L
- 50 גרם יוגורט לבן
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
- 1 יחידות שקית אבקת אפייה
- 1 קורט מלח
להגשה
- 1 יחידות אבקת סוכר
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
-
מכינים את הבלילה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ידנית) את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הטחינה והסילאן וממשיכים לערבל לאיחוד. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וממשיכים לערבל להטמעתן בבלילה. מוסיפים את היוגורט ומערבלים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט עד שהיבשים נטמעים בבלילה ואין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
-
מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים, מפזרים את השומשום ואופים מ-50 דקות עד שעה (תלוי בתנור) או עד שהעוגה משחימה יפה וקפיצית למגע.
-
מכינים את הגלייז: ממיסים את החמאה והסילאן בסיר קטן או במיקרוגל לכדי תערובת אחידה.
-
יוצקים את הגלייז על העוגה החמה ומשאירים לכמה דקות.