טרטר דג על לאבנה טחינה

טרטר דג על לאבנה טחינה זו ארוחה טעימה, בריאה ומאוזנת שמתאימה לצהריים או ערב לכל מי שאוהב תזונה טובה ולא מובנת מאליה

צילום: וידאו AVI עוטף ישראל

מרכיבים לטרטר:

1 פורל ללא עור קצוץ לקוביות טרטר
1 צרור עירית קצוצה
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף חתוך קוביות
1 כף  פטרוזיליה
1 כף כוסברה קצוצה
שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

ללאבנה טחינה:

1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/2 כוס לאבנה 9%
מיץ מ-1/2 לימון
קורט מלח
1 כוס מים קרים

להגשה:

עגבניה בשלה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מערבבים בקערה אחרת את כל מרכיבי הלאבנה לתערובת אחידה וחלקה במרקם טחינה.
  3. מניחים את הטרטר על הטחינה הלבנה, סוחטים מעל את העגבניה ומגישים מיד.

 

  • EN