טרטר דג על לאבנה טחינה
טרטר דג על לאבנה טחינה זו ארוחה טעימה, בריאה ומאוזנת שמתאימה לצהריים או ערב לכל מי שאוהב תזונה טובה ולא מובנת מאליה
צילום: וידאו AVI עוטף ישראל
מרכיבים לטרטר:
1 פורל ללא עור קצוץ לקוביות טרטר
1 צרור עירית קצוצה
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף חתוך קוביות
1 כף פטרוזיליה
1 כף כוסברה קצוצה
שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
ללאבנה טחינה:
1/4 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/2 כוס לאבנה 9%
מיץ מ-1/2 לימון
קורט מלח
1 כוס מים קרים
להגשה:
עגבניה בשלה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר. טועמים ומתקנים תיבול.
- מערבבים בקערה אחרת את כל מרכיבי הלאבנה לתערובת אחידה וחלקה במרקם טחינה.
- מניחים את הטרטר על הטחינה הלבנה, סוחטים מעל את העגבניה ומגישים מיד.