כרוב צלוי עם טחינה
כרוב צלוי עם טחינה זה פתיח, תוספת או מנה עיקרית מושלמת. כמו כרובית בטחינה רק על בסיס כרוב לבן
צילום: נמרוד סונדרס
מרכיבים ל-4-5 מנות
1 כרוב לבן חתוך ל-4-5 פרוסות
3-4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה
טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ אל ארז
עלי תימין
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים 40-35 דקות או עד שהכרוב מתרכך ומשחים.
- מניחים את פרוסות הכרוב בצלחות הגשה, מזלפים מעל את הטחינה, מפזרים עלי תימין ומגישים.