כרוב צלוי עם טחינה

כרוב צלוי עם טחינה זה פתיח, תוספת או מנה עיקרית מושלמת. כמו כרובית בטחינה רק על בסיס כרוב לבן

SHARE

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-4-5 מנות

1 כרוב לבן חתוך ל-4-5 פרוסות
3-4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה

טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ אל ארז
עלי תימין

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים 40-35 דקות או עד שהכרוב מתרכך ומשחים.
  3. מניחים את פרוסות הכרוב בצלחות הגשה, מזלפים מעל את הטחינה, מפזרים עלי תימין ומגישים.