שיפודי אנטריקוט עם טחינה
שיפודי אנטריקוט עם טחינה זו מנה פשוטה להכנה שאפשר להכין בפיקניק על המנגל או בבית על גריל ביתי. ככה או אחרת יצא מושלם, במיוחד עם תוספת טחינה נפלאה בצד.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
1 ק"ג אנטריקוט חתוך לקוביות
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לטחינה
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
טבעות פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים גריל ביתי או מגגל.
- משפדים את חתיכות הבשר על השיפודים ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
- צולים את הבשר מכל הצדדים לרמת עשייה שאוהבים, להשחמה ועד שמופיעים סימני חריכה קלים.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- מגישים את השיפודים לצד טחינה בתוספת עשבי תיבול ופלפל חריף (לא חובה).