חציל בתנור עם טחינה- חציל שלם קלוי באמבט טחינה עם רכז רימונים
חציל שלם קלוי באמבט טחינה עם רכז רימונים זו מנת חובה לכל אוהבי החצילים: שילוב החציל עם הטחינה האיכותית ורכז הרימונים החמצמץ פשוט נפלא!
צילום: אלון מסיקה
חומרים ל-2 מנות
1 חציל בלאדי גדול או 2 חצילים קטני
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/3 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
רכז רימונים
גרגירי רימון (לא חובה)
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- דוקרים את החציל בסכין או מזלג בכמה מקומות, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות לריכוך מלא. מצננים, עושים חריץ לאורך בקליפת החציל ומצננים קצת.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הטחינה בצלחת הגשה עמוקה, מניחים מעל את החציל, מטפטפים על הטחינה רכז רימונים, מפזרים גרגירי רימון ופטרוזיליה ומגישים.