סלט בורגול עשיר על מצע טחינה קרמית
סלט הבורגול שלנו הוא טאבולה עשיר ורענן במיוחד. אנחנו הכי אוהבים להגיש אותו על מצע של טחינה קרמית ולימונית במיוחד
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים:
1 כוס בורגול בינוני או עבה
2 מלפפונים קצוצים דק
3 עגבניות קצוצות דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
2 כוסות עלי פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצים דק
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח לפי הטעם
למצע טחינה:
2/3 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1-2 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון (ואפילו יותר)
1/2 כוס סודה או מים קרים
מלח
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול בשפע מים כחצי שעה או עד שהגרגרים תפוחים ורכים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לבורגול את הירקות הקצוצים, עשבי התיבול, שמן הזית, הלימון והמלח. מערבבים היטב וטועמים לוודא שהסלט עז טעם.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה, השום, הלימון, 4-3 כפות מים ומלח לקבלת תערובת במרקם חלק וקרמי.
- משטחים את הטחינה בצלחת הגשה. מניחים מעל את הסלט ומגישים.