סלט בורגול עשיר על מצע טחינה קרמית

סלט הבורגול שלנו הוא טאבולה עשיר ורענן במיוחד. אנחנו הכי אוהבים להגיש אותו על מצע של טחינה קרמית ולימונית במיוחד

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין

מרכיבים:

1 כוס בורגול בינוני או עבה
2 מלפפונים קצוצים דק
3 עגבניות קצוצות דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
2 כוסות עלי פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצים דק
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח לפי הטעם

למצע טחינה:

2/3 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1-2 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון (ואפילו יותר)
1/2 כוס סודה או מים קרים
מלח

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול בשפע מים כחצי שעה או עד שהגרגרים תפוחים ורכים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לבורגול את הירקות הקצוצים, עשבי התיבול, שמן הזית, הלימון והמלח. מערבבים היטב וטועמים לוודא שהסלט עז טעם.
  3. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה, השום, הלימון, 4-3 כפות מים ומלח לקבלת תערובת במרקם חלק וקרמי.
  4. משטחים את הטחינה בצלחת הגשה. מניחים מעל את הסלט ומגישים.
  • EN
  • דילוג לתוכן