ברוסקטה עם קרם בצל מקורמל וסלט קולורבי והדרים
מנה ראשונה מרעננת, שמאחדת את כוכבי החורף הישראלי - ירקות שורש פריכים ופירות הדר, שמוגשים על ברוסקטה פריכה עם קרם בצלים וטחינה
חומרים ל-4 מנות
לקרם בצלים
30 גרם חמאה
10 בצלי שאלוט, פרוסים דק
1 שן שום פרוסה דק
1/4 1 כוסות שמנת לבישול
3/4 כוס ציר ירקות או מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
3/4 כוס טחינה אל ארז
לסלט
2 ראשי קולורבי גדולים
2 אשכוליות אדומות
1 לימון
2 תפוזים
1 קלמנטינה
חופן עלי חזרת או עלי חרדל, קצוצים דק
1 כף ג'ינג'ר כבוש, קצוץ דק
1 כף שומשום קלוי
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
להגשה
4 פרוסות לחם מחמצת
אופן ההכנה
- מכינים קרם בצלים: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הבצל כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים 5 דקות נוספות. יוצקים למחבת שמנת וציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שמחצית מהנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ובפלפל לבן, מערבבים ומסירים מהאש.
- יוצקים את תכולת המחבת למיכל של מעבד מזון או בלנדר, מוסיפים טחינה וטוחנים לקבלת ממרח חלק. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד.
- מכינים את הסלט: חותכים את הקולורבי לגפרורים דקיקים ומעבירים לקערה.
- קולפים את כל ההדרים ומפלטים את בשרם – מקלפים את השכבה הלבנה מהפלחים ומסירים את הגרעינים. מעבירים לקערת הקולורבי.
- מוסיפים לקערה את עלי החזרת או החרדל, ג'ינג'ר כבוש ושומשום. מתבלים במלח ובשמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מברישים את פרוסות הלחם וקולים במצנם או בתנור, להזהבה. מניחים פרוסת לחם קלוי בכל צלחת הגשה, מורחים קרם בצלים מקורמלים ומניחים מעל מסלט הקולורבי. מגישים מיד.