ברוסקטה עם קרם בצל מקורמל וסלט קולורבי והדרים

מנה ראשונה מרעננת, שמאחדת את כוכבי החורף הישראלי - ירקות שורש פריכים ופירות הדר, שמוגשים על ברוסקטה פריכה עם קרם בצלים וטחינה

חומרים ל-4 מנות

לקרם בצלים

30 גרם חמאה
10 בצלי שאלוט, פרוסים דק
1 שן שום פרוסה דק
1/4 1 כוסות שמנת לבישול
3/4 כוס ציר ירקות או מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
3/4 כוס טחינה אל ארז

לסלט

2 ראשי קולורבי גדולים
2 אשכוליות אדומות
1 לימון
2 תפוזים
1 קלמנטינה
חופן עלי חזרת או עלי חרדל, קצוצים דק
1 כף ג'ינג'ר כבוש, קצוץ דק
1 כף שומשום קלוי
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית

להגשה

4 פרוסות לחם מחמצת

אופן ההכנה

  1. מכינים קרם בצלים: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הבצל כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים 5 דקות נוספות. יוצקים למחבת שמנת וציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שמחצית מהנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ובפלפל לבן, מערבבים ומסירים מהאש.
  2. יוצקים את תכולת המחבת למיכל של מעבד מזון או בלנדר, מוסיפים טחינה וטוחנים לקבלת ממרח חלק. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד.
  3. מכינים את הסלט: חותכים את הקולורבי לגפרורים דקיקים ומעבירים לקערה.
  4. קולפים את כל ההדרים ומפלטים את בשרם – מקלפים את השכבה הלבנה מהפלחים ומסירים את הגרעינים. מעבירים לקערת הקולורבי.
  5. מוסיפים לקערה את עלי החזרת או החרדל, ג'ינג'ר כבוש ושומשום. מתבלים במלח ובשמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מגישים: מברישים את פרוסות הלחם וקולים במצנם או בתנור, להזהבה. מניחים פרוסת לחם קלוי בכל צלחת הגשה, מורחים קרם בצלים מקורמלים ומניחים מעל מסלט הקולורבי. מגישים מיד.
  • EN