בורקס סביח עם רוטב טחינה

שילוב של שני מתכונים אהובים במיוחד - בורקס פילו פריך שממלאים בכל המרכיבים הנהדרים של מנת סביח: חציל, בצל, עגבנייה וביצים, ומגישים עם רוטב טחינה. מתכון של מאיר קלדרון

SHARE

חומרים ל-2 מנות

2 עלי בצק פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
2-3 כפות טחינה אל ארז
1 חציל קטן
2 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות בלי המיץ והגרעינים
1/2 כפית מלח
חופן עלי פטרוזיליה

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
¼ כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק

אופן ההכנה

  1. קולים את החציל: מניחים את החציל מעל  להבה גלויה וקולים מכל הצדדים, לריכוך מלא. מסירים מהאש, מקלפים ומעבירים את תוכן החציל למסננת להגרת נוזלים. מצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את הבורקס: פורשים על משטח עבודה את שני עלי הבצק צמודים זה לזה, כשרק הקצה שלהם יחפוף (ברוחב 1 ס"מ), כך שיתקבל מלבן גדול. מרססים בשמן ומזלפים טחינה גולמית.
  4. מסדרים את חומרי המילוי לאורך הצד הרחב של המלבן שקרוב אלינו (כמו שממלאים סושי) לפי הסדר: חציל קלוי, רבעי ביצים קשות, קוביות בצל ועגבנייה ועלי פטרוזיליה. מתבלים במלח.
  5. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ולא מאד מהודק ומקפלים לצורת שבלול. מעבירים את השבלול לתבנית ומרססים מעט בשמן. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ופריך.
  6. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגלפים מעט שמן זית ומגישים לצד הבורקס החם.