בורקס סביח עם רוטב טחינה
שילוב של שני מתכונים אהובים במיוחד - בורקס פילו פריך שממלאים בכל המרכיבים הנהדרים של מנת סביח: חציל, בצל, עגבנייה וביצים, ומגישים עם רוטב טחינה. מתכון של מאיר קלדרון
חומרים ל-2 מנות
2 עלי בצק פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
2-3 כפות טחינה אל ארז
1 חציל קטן
2 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות בלי המיץ והגרעינים
1/2 כפית מלח
חופן עלי פטרוזיליה
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
¼ כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק
אופן ההכנה
- קולים את החציל: מניחים את החציל מעל להבה גלויה וקולים מכל הצדדים, לריכוך מלא. מסירים מהאש, מקלפים ומעבירים את תוכן החציל למסננת להגרת נוזלים. מצננים מעט.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבורקס: פורשים על משטח עבודה את שני עלי הבצק צמודים זה לזה, כשרק הקצה שלהם יחפוף (ברוחב 1 ס"מ), כך שיתקבל מלבן גדול. מרססים בשמן ומזלפים טחינה גולמית.
- מסדרים את חומרי המילוי לאורך הצד הרחב של המלבן שקרוב אלינו (כמו שממלאים סושי) לפי הסדר: חציל קלוי, רבעי ביצים קשות, קוביות בצל ועגבנייה ועלי פטרוזיליה. מתבלים במלח.
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ולא מאד מהודק ומקפלים לצורת שבלול. מעבירים את השבלול לתבנית ומרססים מעט בשמן. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ופריך.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגלפים מעט שמן זית ומגישים לצד הבורקס החם.