מאפינס ירקות וטחינה שגם ילדים אוהבים

מאפינס שהם ארוחה מהירה או חטיף עשיר וטעים, שאפשר איתכם לכל מקום והם אפילו ללא גלוטן. תופתעו כמה מהר הם ייעלמו מהתבנית

SHARE

חומרים ל-15 מאפינס

1 חציל קטן (ראו הערה למטה)
1 ראש קטן ברוקולי, תפרחות בלבד (ראו הערה למטה)
6 כפות טחינה אל ארז
1 כף דבש או סילאן
4 ביצים L
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה

תרסיס שמן קנולה או שמן זית, לשימון

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולים את החציל: מניחים את החציל מעל להבה גלויה וקולים מכל הצדדים, לריכוך מלא. מסירים מהאש, חוצים בעזרת סכין ומעבירים את התוכן בלבד למסננת, להגרת נוזלים. מניחים להתקרר.
  3. קוצצים דק את תפרחות הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את החציל הקלוי וכל יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ודלילה יחסית.
  4. משמנים תבנית שקעים או מנז'טים (עטרות נייר) למאפינס בתרסיס שמן. יוצקים את הבלילה עד לגובה של 2/3 מהשקעים.
  5. אופים את המאפינס בתנור החם 20-25 דקות, עד שהם תופחים ומזהיבים. מניחים להתקרר מעט.
  6. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  7. מגישים את המאפינס בליווי רוטב טחינה.

גיוון: אפשר להחליף את הירקות בכל ירק אחר שאוהבים – גזר, בטטה, קישוא, תירס וכדומה – ובלבד שיהיו קצוצים דק.