מאפינס ירקות וטחינה שגם ילדים אוהבים
מאפינס שהם ארוחה מהירה או חטיף עשיר וטעים, שאפשר איתכם לכל מקום והם אפילו ללא גלוטן. תופתעו כמה מהר הם ייעלמו מהתבנית
חומרים ל-15 מאפינס
1 חציל קטן (ראו הערה למטה)
1 ראש קטן ברוקולי, תפרחות בלבד (ראו הערה למטה)
6 כפות טחינה אל ארז
1 כף דבש או סילאן
4 ביצים L
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
תרסיס שמן קנולה או שמן זית, לשימון
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולים את החציל: מניחים את החציל מעל להבה גלויה וקולים מכל הצדדים, לריכוך מלא. מסירים מהאש, חוצים בעזרת סכין ומעבירים את התוכן בלבד למסננת, להגרת נוזלים. מניחים להתקרר.
- קוצצים דק את תפרחות הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את החציל הקלוי וכל יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ודלילה יחסית.
- משמנים תבנית שקעים או מנז'טים (עטרות נייר) למאפינס בתרסיס שמן. יוצקים את הבלילה עד לגובה של 2/3 מהשקעים.
- אופים את המאפינס בתנור החם 20-25 דקות, עד שהם תופחים ומזהיבים. מניחים להתקרר מעט.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעל מעט שמן זית.
- מגישים את המאפינס בליווי רוטב טחינה.
גיוון: אפשר להחליף את הירקות בכל ירק אחר שאוהבים – גזר, בטטה, קישוא, תירס וכדומה – ובלבד שיהיו קצוצים דק.