פיצה טחינה
פיצה טחינה זה מתכון נפלא לפיצה נטולת גלוטן שמכינים בקלות על בסיס בצק טחינה רך וטעים
חומרים לתחתית
- 120 מ"ל טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
- 3 ביצים
- 1 כף סילאן או מייפל
- 1 כף שמן או שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
לתוספות
- רוטב מוכן לפיצה
- 200-250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תחתית תבנית הפיצה.
-
טורפים בקערה את כל מרכיבי התחתית לתערובת אחידה, חלקה ויחסית נוזלית.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים אפייה ראשונה של כ-8 דקות עד שהתחתית מתחילה להתייצב ולהזהיב.
-
מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים מעל התחתית את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינה וממשיכים לאפות כ-8 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה יפה.
-
מפזרים מעל עלי בזיליקום, חותכים למשולשים ומגישים.