ריבועי שוקולד, טחינה ואגוזים
אל תספרו לאף אחד, אבל בעצם מדובר פה בקינוח הכי בריא (וטעים) שתכינו השנה. רינת צדוק עם ביס מתוק משגע של ריבועי שוקולד, טחינה ואגוזים
חומרים ל-20 ריבועי שוקולד
500 גרם (3 כוסות דחוסות) תמרים מגולענים
3 כפות טחינה אל ארז
2 כפות קקאו
1 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט קינמון
קורט מלח
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס שקדים
לציפוי
שומשום מלא ו/או קקאו ו/או קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מעבירים את כל החומרים מלבד האגוזים והשקדים למיכל של ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן והשקדים ומעבדים בפולסים קצרים, כדי לקצוץ גס את האגוזים.
- מרפדים תבנית בגודל 20X20 בנייר אפייה או בניילון נצמד, משטחים בה את התערובת ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
- מוציאים מהמקרר, חותכים לקוביות ומצפים בשומשום מלא, בקקאו או בקוקוס טחון.