אוזני המן במילוי טחינה וגרגירי חומוס

תשכחו כל מה שידעתם על אוזני המן מתוקות, ותכירו את ההתמכרות הבאה שלכם - אוזני המן מלוחות במילוי טחינה וגרגירי חומוס

SHARE

חומרים לכ-40 אוזני המן

לבצק

1/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 כוס טחינה אל ארז
80 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף מים קרים

למלית

1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
4 כפות טחינה אל ארז
1/4 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 שן שום, קצוצה דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים למיכל של מעבד מזון קמח, טחינה, חמאה, שמן זית ומלח ומעבדים מעט ב'פולסים', עד לקבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש ולא מתאחד לגושי בצק, מוסיפים מעט מים קרים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעבדים לכדור בצק ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: טוחנים מחצית מכמות גרגירי החומוס במעבד מזון או בלנדר, עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים לקערה גדולה עם יתר גרגירי החומוס.
  4. מוסיפים לקערה את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מכינים את המאפים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים בעזרת האצבעות את הקצוות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
  7. מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.