אוזני המן במילוי טחינה וגרגירי חומוס
תשכחו כל מה שידעתם על אוזני המן מתוקות, ותכירו את ההתמכרות הבאה שלכם - אוזני המן מלוחות במילוי טחינה וגרגירי חומוס

חומרים לכ-40 אוזני המן
לבצק
1/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 כוס טחינה אל ארז
80 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף מים קרים
למלית
1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
4 כפות טחינה אל ארז
1/4 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 שן שום, קצוצה דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים למיכל של מעבד מזון קמח, טחינה, חמאה, שמן זית ומלח ומעבדים מעט ב'פולסים', עד לקבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש ולא מתאחד לגושי בצק, מוסיפים מעט מים קרים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעבדים לכדור בצק ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: טוחנים מחצית מכמות גרגירי החומוס במעבד מזון או בלנדר, עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים לקערה גדולה עם יתר גרגירי החומוס.
- מוסיפים לקערה את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המאפים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים בעזרת האצבעות את הקצוות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
- מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.