טאבולה כרובית עם עשבי תיבול, שקדים ורוטב טחינה

סלט שכולו בריאות, עם שפע עשבי תיבול טריים וכרובית קצוצה במקום בורגול, מה שהופך אותו לנטול גלוטן. הבטחה שלנו, הטאבולה של גיל חן תככב בארוחות המשפחתיות שלכם

SHARE

חומרים ל-4 מנות

1 כרובית בינונית
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מ-1/2 צרור נענע
1 פלפל ירוק חריף
2 תמרים, מגולענים
1/2 כוס שקדים קלויים
1 ליים או לימון
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים במידת הצורך, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובראס אל חנות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  2. מכינים את הסלט: מעבירים את הכרובית למיכל של מעבד מזון וטוחנים ב'פולסים' עד שמתקבלים פרחים קטנטנים או ממש שבבים בגודל קוסקוס (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לקערה.
  3. קוצצים דק עשבי תיבול, פלפל חריף, תמרים ושקדים ומוסיפים לכרובית.
  4. מקלפים את הליים בסכין כך שהחלק הפנימי של הפלחים נחשף ומחלצים אותו (ללא הקליפה הלבנה הדקה). אם משתמשים בלימון מוציאים את הגרעינים. חותכים גס ומעבירים לקערה.
  5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מגישים: משטחים רוטב טחינה על צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הסלט ומגישים מיד.