סלט שכולו בריאות, עם שפע עשבי תיבול טריים וכרובית קצוצה במקום בורגול, מה שהופך אותו לנטול גלוטן. הבטחה שלנו, הטאבולה של גיל חן תככב בארוחות המשפחתיות שלכם
חומרים ל-4 מנות
1 כרובית בינונית
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מ-1/2 צרור נענע
1 פלפל ירוק חריף
2 תמרים, מגולענים
1/2 כוס שקדים קלויים
1 ליים או לימון
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
אופן ההכנה
- מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים במידת הצורך, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובראס אל חנות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- מכינים את הסלט: מעבירים את הכרובית למיכל של מעבד מזון וטוחנים ב'פולסים' עד שמתקבלים פרחים קטנטנים או ממש שבבים בגודל קוסקוס (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לקערה.
- קוצצים דק עשבי תיבול, פלפל חריף, תמרים ושקדים ומוסיפים לכרובית.
- מקלפים את הליים בסכין כך שהחלק הפנימי של הפלחים נחשף ומחלצים אותו (ללא הקליפה הלבנה הדקה). אם משתמשים בלימון מוציאים את הגרעינים. חותכים גס ומעבירים לקערה.
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: משטחים רוטב טחינה על צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הסלט ומגישים מיד.