ברוקולי צלוי בלימון כבוש, טחינה ושקדים קלויים

תוספת נהדרת, טעימה ובריאה לכל סוג של ארוחה - מתכון קל ומהיר של נועה לוי לפרחי ברוקולי מוזהבים עם לימון כבוש, שמגישים עם זילוף של טחינה ושקדים קצוצים

SHARE

חומרים ל-4 מנות

1 ראש ברוקולי גדול, מפורק לפרחים
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
4 פרוסות לימון כבוש (או 1 כף ממרח לימון כבוש)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס
4 כפות טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול ומכינים קערה עם מי קרח. חוצים כל פרח ברוקולי לאורכו וחולטים את הפרחים במשך 2 דקות. מוציאים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
  2. מחממים מחבת ברזל או מחבת עם תחתית כפולה מעל להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית וצולים את פרחי הברוקולי עד שהם מזהיבים.
  3. קוצצים דק את הלימון הכבוש (אפשר גם להשאיר פרוסות שלמות) ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מעבירים את הברוקולי הצלוי לצלחת הגשה. מזלפים מעל טחינה גולמית ומפזרים שברי שקדים.