ברוקולי צלוי בלימון כבוש, טחינה ושקדים קלויים
תוספת נהדרת, טעימה ובריאה לכל סוג של ארוחה - מתכון קל ומהיר של נועה לוי לפרחי ברוקולי מוזהבים עם לימון כבוש, שמגישים עם זילוף של טחינה ושקדים קצוצים
חומרים ל-4 מנות
1 ראש ברוקולי גדול, מפורק לפרחים
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
4 פרוסות לימון כבוש (או 1 כף ממרח לימון כבוש)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס
4 כפות טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול ומכינים קערה עם מי קרח. חוצים כל פרח ברוקולי לאורכו וחולטים את הפרחים במשך 2 דקות. מוציאים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
- מחממים מחבת ברזל או מחבת עם תחתית כפולה מעל להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית וצולים את פרחי הברוקולי עד שהם מזהיבים.
- קוצצים דק את הלימון הכבוש (אפשר גם להשאיר פרוסות שלמות) ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הברוקולי הצלוי לצלחת הגשה. מזלפים מעל טחינה גולמית ומפזרים שברי שקדים.