עוגת טחינה וסילאן: מתכון לעוגה בחושה נפלאה
עוגת טחינה וסילאן זו עוגה החושה נפלאה, רכה, נימוחה, ארומתית ופשוטה להכנה שמכינים בקערה אחת
מרכיבים לתבנית עגולה 20-22 ס"מ
- 120 גרמים חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 200 גרמים (1 כוס) סוכר
- 70 גרמים טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
- 40 גרמים סילאן
- 3 ביצים L
- 50 גרמים יוגורט לבן
- 210 גרמים (1.5 כוסות) קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 קורט מלח
להגשה
- 1 אבקת סוכר
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
-
מכינים את הבלילה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ידנית) את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הטחינה והסילאן וממשיכים לערבל לאיחוד. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וממשיכים לערבל להטמעתן בבלילה. מוסיפים את היוגורט ומערבלים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט עד שהיבשים נטמעים בבלילה ואין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
-
מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים, מפזרים את השומשום ואופים מ-50 דקות עד שעה (תלוי בתנור) או עד שהעוגה משחימה יפה וקפיצית למגע.
-
מכינים את הגלייז: ממיסים את החמאה והסילאן בסיר קטן או במיקרוגל לכדי תערובת אחידה.
-
יוצקים את הגלייז על העוגה החמה ומשאירים לכמה דקות.
צילום: נמרוד סונדרס