
ירקות אנטיפסטי עם טחינה בצל שרוף
אחת המנות האהובות והקלות להכנה, מקבלת טוויסט לא צפוי עם טחינה בטעמי זעתר טרי ובצל חרוך, שזה עתה יצא מהתנור. התוצאה - מנה ראשונה מענגת שהיא טבעונית וצבעונית

חומרים ל-4 מנות
לירקות
1 בצל סגול
1 בצל לבן
1 בטטה גדולה
2-3 תפרחות כרובית
2 עגבניות
2 גבעולי בצל ירוק
1 פלפל ירוק חריף
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לטחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק
עלי זעתר מגבעול אחד
להגשה
שמן זית
1 ליים או לימון
אופן ההכנה
- מכינים אנטיפסטי: מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים גס את הבצלים והבטטה, מפרקים את תפרחות הכרובית, חוצים את העגבניות ומעבירים את כל הירקות לתבנית. מוסיפים גבעולי בצל ירוק ופלפל חריף. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור במדף העליון.
- צולים את הירקות 10-20 דקות, עד שהירקות מוכנים ומעט חרוכים. מניחים להתקרר.
- מכינים טחינה: מעבירים את הבצל הלבן האפוי למיכל של בלנדר או מעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים מים או תיבול לפי הצורך.
- מגישים: משטחים רוטב טחינה על צלחת הגשה. מסדרים מעל את הירקות הצלויים, מזלפים מעט שמן זית, סוחטים ליים או לימון ומגישים.