סלט אטריות שעועית וירקות ברוטב טחינה אסייתי

מתכון קל להכנה, שיכול להיות ארוחה שלמה בימים חמים או תוספת מרעננת לארוחה אסייתית - סלט של אטריות שעועית, מלפפונים ועשבי תיבול, ברוטב חמוץ-מתוק עם טחינה גולמית

SHARE

חומרים ל-4 מנות

250 גרם (1 חבילה) אטריות שעועית
8 בייבי מלפפון
1/2 צרור כוסברה, עלים בלבד
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (החלק הירוק בלבד)
1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוס דק

לרוטב

4 כפות טחינה אל ארז
1/2 1 כפות רוטב סויה
1 כף מירין
1 כף חומץ אורז
1/2 כף דבש או סילאן
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון

להגשה

3 כפות קצח

אופן הכנה

  1. מניחים אטריות שעועית בקערה גדולה. יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי ומשהים למשך 5 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה. שומרים בצד.
  2. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהמלפפונים.
  3. מערבבים את כל חומרי ברוטב בקערית קטנה או בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מחממים מחבת קטנה ויבשה וקולים את הקצח כ-2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים לקערה עם האטריות את הירקות והרוטב ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קצח קלוי ומגישים.