סלט אטריות שעועית וירקות ברוטב טחינה אסייתי
מתכון קל להכנה, שיכול להיות ארוחה שלמה בימים חמים או תוספת מרעננת לארוחה אסייתית - סלט של אטריות שעועית, מלפפונים ועשבי תיבול, ברוטב חמוץ-מתוק עם טחינה גולמית
חומרים ל-4 מנות
250 גרם (1 חבילה) אטריות שעועית
8 בייבי מלפפון
1/2 צרור כוסברה, עלים בלבד
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (החלק הירוק בלבד)
1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוס דק
לרוטב
4 כפות טחינה אל ארז
1/2 1 כפות רוטב סויה
1 כף מירין
1 כף חומץ אורז
1/2 כף דבש או סילאן
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
להגשה
3 כפות קצח
אופן הכנה
- מניחים אטריות שעועית בקערה גדולה. יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי ומשהים למשך 5 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה. שומרים בצד.
- בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהמלפפונים.
- מערבבים את כל חומרי ברוטב בקערית קטנה או בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים מחבת קטנה ויבשה וקולים את הקצח כ-2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש.
- מוסיפים לקערה עם האטריות את הירקות והרוטב ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קצח קלוי ומגישים.