פיש אנד צ'יפס בטמפורה עם טחינה
המאכל האנגלי האהוב שעשה עליה לישראל מקבל טוויסט ים תיכוני, בזכות בלילה של טמפורה וטחינה. מתכון פריך במיוחד של מאיר קלדרון
חומרים ל-2 מנות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לסירות
2 כפיות מלח
2 יחידות פילה דג ים, ללא עור וללא עצמות
לבלילת טמפורה טחינה
1/4 כוס טחינה אל ארז
1 כוס בירה בהירה
1 חלבון ביצה
3/4 כוס קמח
3/4 כפית מלח
3/4 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שמן קנולה, לטיגון
להגשה
4 כפות טחינה אל ארז
מים לפי הצורך
פלחי לימון
אופן ההכנה
- מכינים את תפוחי האדמה: מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול. מבשלים את סירות תפוחי האדמה כ-10 דקות, לבישול חלקי. מסננים בעדינות מנוזלים ומעבירים למקרר.
- מכינים את הדג: פורסים את הדג לאצבעות בעובי 1/2 2 ס"מ ומעבירים למקרר.
- מכינים רוטב טחינה: מערבבים 4 כפות טחינה עם מעט מים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- מכינים בלילת טמפורה-טחינה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות (אם אין מד טמפרטורה, השמן חם דיו כאשר מטילים לתוכו חתיכת לחם והיא צפה מיד ומזהיבה).
- טובלים את אצבעות הדג ואת תפוחי האדמה המבושלים חלקית בבלילת הטמפורה ומטגנים בכמה סבבים, עד להזהבה. מוציאים לרשת (ולא לנייר סופג, כדי לשמור על הפריכות).
- מעבירים את הפיש אנד צ'יפס לצלחת הגשה ומגישים עם פלחי לימון ורוטב טחינה.