פיש אנד צ'יפס בטמפורה עם טחינה

המאכל האנגלי האהוב שעשה עליה לישראל מקבל טוויסט ים תיכוני, בזכות בלילה של טמפורה וטחינה. מתכון פריך במיוחד של מאיר קלדרון

SHARE

חומרים ל-2 מנות

2 תפוחי אדמה, חתוכים לסירות
2 כפיות מלח
2 יחידות פילה דג ים, ללא עור וללא עצמות

לבלילת טמפורה טחינה

1/4 כוס טחינה אל ארז
1 כוס בירה בהירה
1 חלבון ביצה
3/4 כוס קמח
3/4 כפית מלח
3/4 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

שמן קנולה, לטיגון

להגשה

4 כפות טחינה אל ארז
מים לפי הצורך
פלחי לימון

אופן ההכנה

  1. מכינים את תפוחי האדמה: מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול. מבשלים את סירות תפוחי האדמה כ-10 דקות, לבישול חלקי. מסננים בעדינות מנוזלים ומעבירים למקרר.
  2. מכינים את הדג: פורסים את הדג לאצבעות בעובי 1/2 2 ס"מ ומעבירים למקרר.
  3. מכינים רוטב טחינה: מערבבים 4 כפות טחינה עם מעט מים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  4. מכינים בלילת טמפורה-טחינה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170-180 מעלות (אם אין מד טמפרטורה, השמן חם דיו כאשר מטילים לתוכו חתיכת לחם והיא צפה מיד ומזהיבה).
  6. טובלים את אצבעות הדג ואת תפוחי האדמה המבושלים חלקית בבלילת הטמפורה ומטגנים בכמה סבבים, עד להזהבה. מוציאים לרשת (ולא לנייר סופג, כדי לשמור על הפריכות).
  7. מעבירים את הפיש אנד צ'יפס לצלחת הגשה ומגישים עם פלחי לימון ורוטב טחינה.