כרובית צלויה בטחינה
כרובית צלויה בטחינה זו קלאסיקה של כל הזמנים: מנה אהובה, טעימה ופשוטה להכנה שאפשר להגיש בארוחת שבת או לצד כל ארוחה אחרת.
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטחינה
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
חופן שקדים קלויים
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים וחולטים את פרחי הכרובית כ-5 דקות. מסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את פרחי הכרובית בתבנית עם שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וצולים כ-30 דקות להשחמה יפה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הטחינה למלחת הגשה, מניחים מעל את הכרובית, מפזרים את השקדים והפטרוזיליה ומגישים.