לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול
לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול ארומטיות ומלאות טעם שמתאימות גם לטבעונים. אפשר לעצב גם כחלה או כחלות אישיות לארוחת שישי.

חומרים ל-16 לחמניות או חלה אחת
- 500 גרמים קמח חלה או לחם (3.5 כוסות + 1 כף)
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 240 מ"ל מים (1 כוס)
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית (ועוד קצת להברשה)
- שומשום
למלית
- 1/2 כוס טחינה אל ארז
- 3 שיניים שום כתושות
- 3 כפות שומשום ו/או צנוברים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט כורכום
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים
הוראות הכנה
-
מכינים את הבצק: מערבלים את כל המרכיבים, למעט המלית, במיקסר עם וו לישה 8 דקות לבצק אחיד, חלק ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
-
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט עשבי התיבול.
-
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים, מורחים את המלית, מפזרים את עשבי התיבול ומגלגלים לרולדה. פורסים לשבלולים בעובי 2 ס״מ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
מברישים את השבלולים התפוחים בשמן זית, מפזרים שומשום (אם רוצים) ואופים 20-25 דקות להזהבה. אם לא מגישים מיד, מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. אפשר להקפיא ולחמם כשעדיין קפוא.