לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול

לחמניות טחינה, שום ועשבי תיבול ארומטיות ומלאות טעם שמתאימות גם לטבעונים. אפשר לעצב גם כחלה או כחלות אישיות לארוחת שישי.

חומרים ל-16 לחמניות או חלה אחת

  • 500 גרמים קמח חלה או לחם (3.5 כוסות + 1 כף)
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 240 מ"ל מים (1 כוס)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית (ועוד קצת להברשה)
  • שומשום

למלית

  • 1/2 כוס טחינה אל ארז
  • 3 שיניים שום כתושות
  • 3 כפות שומשום ו/או צנוברים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט כורכום
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל המרכיבים, למעט המלית, במיקסר עם וו לישה 8 דקות לבצק אחיד, חלק ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.

  2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט עשבי התיבול.

  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים, מורחים את המלית, מפזרים את עשבי התיבול ומגלגלים לרולדה. פורסים לשבלולים בעובי 2 ס״מ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  5. מברישים את השבלולים התפוחים בשמן זית, מפזרים שומשום (אם רוצים) ואופים 20-25 דקות להזהבה. אם לא מגישים מיד, מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. אפשר להקפיא ולחמם כשעדיין קפוא.