מסבחה מהירה עם ירקות שרופים

מסבחה מהירה עם ירקות שרופים זו ארוחת שטח אולטימטיבית שכיף ופשוט להכין בכל טיול או על האש, אבל גם בהחלט ניתן להכין בבית בתור ארוחה טעימה ובריאה

SHARE

מתכון: אודי ברקן; צילום – אלון מסיקה
בשיתוף פעולה עם למטייל.

חומרים ל-3-4 מנות

1 בצל
1 עגבנייה
1 קישוא
400 גרם (1 קופסת שימורים) גרגירי חומוס מבושלים
שמן זית
מלח ים

לסלסה ירוקה חריפה

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח ים
שמן זית

להגשה

2/3 כוס טחינה אל ארז
2 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מכינים גריל פחמים או מניחים רשת על גחלי מדורה.
  2. עוטפים את הירקות בנייר כסף, צולים עד שהם שרופים, מסירים את נייר הכסף וקוצצים גס.
  3. מוסיפים לירקות את שמן הזית וגרגירי החומוס ומערבבים.
  4. מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  5. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ליצירת טחינה יחסית דלילה.
  6. מניחים את הטחינה בצלחת רחבה, מפזרים מעל את הירקות ויוצקים מסביב את הסלסה הירוקה.