טארט בצק פריך עם קרם שקדים ונקטרינות מזוגגות
דרך נפלאה במיוחד להכין עוגת פירות עם הכוכבים של הקיץ: שזיפים, נקטרינות או אפרסקים, מזוגגים בדבש וטחינה. עכשיו תוסיפו לתענוג הזה בצק פריך וקרם שקדים. מתכון של מיכל גולדברג
חומרים לטארט בקוטר 18 ס"מ
לקלתית
1 כוס קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון ביצה L
1 כף מים
לקרם שקדים
80 גרם חמאה, רכה
½ כוס סוכר לבן
1 כוס קמח שקדים
1 ביצה L
1 כף רום
לנקטרינות
3 נקטרינות לא רכות
50 גרם חמאה
3 כפות דבש או סילאן
3 כפות טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח למעבד מזון או לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית-חולית. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט לדיסקית ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים משמנים בחמאה את התחתית והשוליים של תבנית פאי.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מרדדים לעיגול בקוטר 20 ס"מ. בעזרת מערוך, מעבירים את קלתית הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית התבנית וגם לשוליה, כך שתיווצר זווית של 90 מעלות בין תחתית הטארט לשוליים. מנקבים מעט חורים בקלתית בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מניחים על קלתית הבצק נייר אפייה ועליו 2 כוסות של עדשים, שעועית או חומוס, שישמשו כמשקולת. אופים בתנור החם 15 דקות. מסירים בזהירות את נייר האפייה עם הקטניות, ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים מעט. לא מכבים את התנור.
- מכינים קרם שקדים: מעבירים חמאה, סוכר וקמח שקדים לקערת המיקסר ומעבדים באמצעות וו גיטרה, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים ביצה ורום ומעבדים מעט.
- מזגגים את הנקטרינות: פורסים את הנקטרינות לפרוסות. ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים דבש וטחינה ומערבבים. מוסיפים את הנקטרינות ומקפיצים בתערובת, עד שהן מזוגגות מכל צדיהן. מסירים מהאש.
- משטחים את קרם השקדים על הקלתית האפויה בעזרת פלטה. משבצים את הנקטרינות המזוגגות בקרם ואופים במשך 20-30 דקות, עד שקרם השקדים יציב וזהוב. מניחים להתקרר ומגישים.