סלט מלפפונים אסייתי ב-5 דקות

איך מנצלים את שיא עונת המלפפונים? מכינים סלט מרענן ב-5 דקות, תוספת מושלמת לארוחת צהריים קיצית או כמנה ראשונה בארוחה אסיאתית

SHARE

חומרים ל-4 מנות

10 מלפפונים קטנים ומוצקים
4-5 שיני שום, קצוצות דק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ סיני שחור (להשיג בחנויות מתמחות, אפשר להחליף בחומץ אורז)

לרוטב

2 כפות שומשום
5 כפות טחינה אל ארז
1/2 כפית מלח
מים קרים

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב טחינה: משטחים את השומשום על מחבת יבשה וקולים מעל להבה נמוכה-בינונית להזהבה (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש ומעבירים לטמחנת תבלינים. טוחנים לאבקה (אפשר גם במכתש ועלי) ומעבירים לקערית.
  2. מוסיפים לשומשום הטחון טחינה ומלח ויוצקים מים קרים בהדרגה. מערבבים היטב  עד לסמיכות שמזכירה בלילה של פנקייק. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  3. מועכים וקוצצים את המלפפונים: מניחים כל מלפפון על קרש חיתוך ומועכים במכה קלה בעזרת החלק הרחב של להב הסכין (כמו שמועכים שיני שום). קוצצים גס את המלפפונים המעוכים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה שום קצוץ, רוטב סויה וחומץ. מערבבים ומשהים למשך 2-3 דקות לספיגת טעמים.
  5. יוצקים רוטב טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל בערימה יפה את הסלט. לחלופין, עורמים את הסלט בקערה ומזלפים מעל מהרוטב. מגישים מיד.