סלט מלפפונים אסייתי ב-5 דקות
איך מנצלים את שיא עונת המלפפונים? מכינים סלט מרענן ב-5 דקות, תוספת מושלמת לארוחת צהריים קיצית או כמנה ראשונה בארוחה אסיאתית
חומרים ל-4 מנות
10 מלפפונים קטנים ומוצקים
4-5 שיני שום, קצוצות דק
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ סיני שחור (להשיג בחנויות מתמחות, אפשר להחליף בחומץ אורז)
לרוטב
2 כפות שומשום
5 כפות טחינה אל ארז
1/2 כפית מלח
מים קרים
אופן ההכנה
- מכינים רוטב טחינה: משטחים את השומשום על מחבת יבשה וקולים מעל להבה נמוכה-בינונית להזהבה (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש ומעבירים לטמחנת תבלינים. טוחנים לאבקה (אפשר גם במכתש ועלי) ומעבירים לקערית.
- מוסיפים לשומשום הטחון טחינה ומלח ויוצקים מים קרים בהדרגה. מערבבים היטב עד לסמיכות שמזכירה בלילה של פנקייק. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- מועכים וקוצצים את המלפפונים: מניחים כל מלפפון על קרש חיתוך ומועכים במכה קלה בעזרת החלק הרחב של להב הסכין (כמו שמועכים שיני שום). קוצצים גס את המלפפונים המעוכים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה שום קצוץ, רוטב סויה וחומץ. מערבבים ומשהים למשך 2-3 דקות לספיגת טעמים.
- יוצקים רוטב טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל בערימה יפה את הסלט. לחלופין, עורמים את הסלט בקערה ומזלפים מעל מהרוטב. מגישים מיד.