גאלט תפוחי אדמה, תרד וכרישה
כדאי להכיר את הגאלט הצרפתי, מאפה כפרי במילוי ירקות. מדובר בדרך קלה וגם טעימה להכנת קיש או טארט בלי להתאמץ יותר מדי. האורחים יתעלפו
לבצק
1/4 2 כוסות קמח מלא
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
3 כפות טחינה אל ארז
קורט מלח
למלית
2 כפות שמן זית
1 כרישה, פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
4 תפוחי אדמה קטנים
2 כוסות עלי תרד שטופים היטב
2 כפות טחינה אל ארז
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את כל חומרי הבצק למיכל של מעבד מזון ומעבדים לקבלת גושי בצק גדולים. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור בצק. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
- מכינים את המלית: יוצקים שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את פרוסות הכרישה כ-5 דקות, להזהבה קלה.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מעבירים למחבת וממשיכים לטגן כ-7 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת את יתר חומרים המלית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים בעזרת מערוך לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את המלית במרכז העיגול ומותירים שוליים בעובי כ-5 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק פנימה בעזרת הידיים, כך שהם יכסו חלק מהמלית ליצירת שוליים עבים ו"כפריים".
- אופים את הגאלט בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ופריך.