אוזני המן במילוי תמרים וטחינה

לא צריך לחכות לפורים כדי להכין את המתכון של רינת צדוק לאוזני המן מתוקות במילוי תמרים וטחינה, עם בצק פריך במיוחד. תכלס אלה עוגיות ממולאות!

SHARE

חומרים לכ-40 אוזני המן

לבצק

1 כוס קמח שקדים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 כוס שמן זית
70 גרם חמאת קקאו, מומסת
1/3 כוס סוכר קנים
קורט מלח

למלית

100 גרם תמרים, מגולענים
4 כפות טחינה אל ארז
2 כפות קקאו
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות גרעיני חמנייה
3 כפות קוקוס טחון
2 כפות מים
קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לכדור ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת מחית גסה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
  6. מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.