לא צריך לחכות לפורים כדי להכין את המתכון של רינת צדוק לאוזני המן מתוקות במילוי תמרים וטחינה, עם בצק פריך במיוחד. תכלס אלה עוגיות ממולאות!
חומרים לכ-40 אוזני המן
לבצק
1 כוס קמח שקדים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
3 כפות טחינה אל ארז
1/2 כוס שמן זית
70 גרם חמאת קקאו, מומסת
1/3 כוס סוכר קנים
קורט מלח
למלית
100 גרם תמרים, מגולענים
4 כפות טחינה אל ארז
2 כפות קקאו
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות גרעיני חמנייה
3 כפות קוקוס טחון
2 כפות מים
קורט מלח
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת גושי בצק גדולים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לכדור ומשטחים מעט לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון ומעבדים ב'פולסים' עד לקבלת מחית גסה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות לצורת משולש לא סגור (כשהמלית מציצה במרכז).
- מעבירים את המאפים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפים זהובים.