עוגיות טחינה פרווה- עוגיות טחינה בריאות מטחינה מלאה וקמח כוסמין
עוגיות טחינה בריאות מטחינה מלאה וקמח כוסמין אלה עוגיות טעימות עם מעט מאוד רגשות אשם: הן פריכות, עדינות ומאוד פשוטות להכנה
צילום: אלון מסיקה
חומרים
420 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
3/4 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
150 גרם (3/4 כוס) סוכר או לפי הטעם
לקישוט
3/4 כוס שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה או קערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמן, הטחינה והסוכר לבצק אחיד ורך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכדררים מהבצק כדורים קטנים בגודל אגוז, מגלגלים בשומשום ומסדרים במרווחים בתבנית.
- אופים את העוגיות כ-14 דקות עד שהן נסדקות קלות ומתחילות להזהיב.
שאלות ותשובות
איך הופכים את העוגיות לחלביות?
כדי להחליף את העוגיות לחלביות, אפשר להמיר את השמן ב-200 גרם חמאה מומסת.
האם אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל?
כן, אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל.
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר?
אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון עד לחצי כוס (100 גרם). לא מומלץ להפחית יותר מזה.
איך אפשר להלחיף את השומשום בקישוט?
אפשר להכין את העוגיות ללא קישוט, או להחליף את השומשום בשקדים, בוטנים או אגוזים קצוצים או אפילו שבבי קוקוס.