ברוסקטה ים תיכונית: טרטר דג ברוטב טחינה ועגבניות

מנה קלילה וקיצית שפותחת את התיאבון - טרטר דג נא עם חצילים קלויים, ירקות טריים ועשבי תיבול, ברוטב משגע של טחינה ועגבניות. מתכון של מאיר קלדרון

חומרים ל-2 מנות

1 חציל קטן, מבריק ומוצק
1 פילה דג ים גדול (כ-120 גרם), ללא עור ועצמות
1 בצל סגול, קצוץ דק
2 עגבניות קטנות, קצוצות דק
2 צנוניות, קצוצות דק
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
3 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לרוטב טחינה-עגבניות

1 כוס טחינה אל ארז
3 עגבניות
1/2 כוס מים (או לפי הצורך)
4 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח

להגשה

2 פרוסות חלה או בריוש

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב טחינה: מעבירים את כל החומרים לבלנדר או מעבד מזון חזק וטוחנים לרוטב חלק (אפשר גם בבלנדר מוט). אם צריך, מוסיפים מעט מים לדילול הרוטב, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  2. קולים את החציל: מניחים את החציל על להבה גלויה וקולים מכל הצדדים, עד לריכוך מלא. מסירים מהאש, מקלפים, מעבירים למסננת (רצוי פלסטיק) ומניחים להצטנן ולהגיר נוזלים.
  3. מכינים את הטרטר: קוצצים את הדג לקוביות קטנות ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים ירקות, עשבי תיבול ומחצית מבשר החציל הקלוי ומערבבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. קולים את פרוסות הלחם בטוסטר או בתנור, עד שהן שחומות ופריכות. מורחים מעט מרוטב הטחינה, מניחים מעל את טרטר הדג ומזלפים עוד מעט מרוטב הטחינה. את יתרת הרוטב מגישים לצד הברוסקטות.
  • EN