טחינה ירוקה עם פסטו ועשבי תיבול
יש יותר מדרך קלה אחת לתבל את הטחינה שלכם - אנחנו הלכנו על פסטו פטרוזיליה וכוסברה שבנוסף לטעם מהמם משלב בתוכו גם כמה אלמנטים של בריאות
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים:
1/2 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1/4 כוס סודה או מים קרים
מלח לפי הטעם
1/3 צרור כוסברה
1/3 צרור פטרוזילי
1 שן שום
4 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הטחינה, הסודה והמלח לתערובת במרקם חלק.
- מרסקים את הכוסברה, הפטרוזיליה, השום, שמן הזית, מיץ וקליפת הלימון בבלנדר או מכתש ועלי לכדי מחית ירוקה וארומטית.
- מערבבים את הטחינה עם הפסטו ומגישים לצד פיתה קלויה.