אספרגוס צלוי עם אגסים ברוטב טחינה

מנה ראשונה חגיגית, שהיא שילוב לא צפוי של שלושה רכיבים נהדרים - אספרגוס צלוי, פרוסות אגס טריות ורוטב טחינה עדין

SHARE

חומרים ל-4 מנות

1 צרור אספרגוס
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 אגסים, מוצקים ככל האפשר

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח

להגשה

שמן זית
קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
מלח גס

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  2. מכינים את האספרגוס: בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח ומכינים קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים, חולטים את גבעולי האספרגוס כדקה. מעבירים לקערה עם מי הקרח לעצירת הבישול.
  3. מחממים מחבת פסים או מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה. עוטפים את האספרגוס החלוט בשמן זית וצולים במחבת כ-2 דקות מכל צד, לקבלת סימני חריכה. מסירים מהאש.
  4. מכינים קערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. פורסים דק את האגסים ומעבירים לקערה, למניעת השחרה.
  5. מגישים: יוצקים רוטב טחינה לצלחת הגשה מרכזית, מסדרים מעל את גבעולי האספרגוס ופרוסות האגסים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומפזרים קליפת ליים או לימון מגוררת.