אספרגוס צלוי עם אגסים ברוטב טחינה
מנה ראשונה חגיגית, שהיא שילוב לא צפוי של שלושה רכיבים נהדרים - אספרגוס צלוי, פרוסות אגס טריות ורוטב טחינה עדין
חומרים ל-4 מנות
1 צרור אספרגוס
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 אגסים, מוצקים ככל האפשר
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
שמן זית
קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
מלח גס
אופן ההכנה
- מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- מכינים את האספרגוס: בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח ומכינים קערה עם מי קרח. כשהמים רותחים, חולטים את גבעולי האספרגוס כדקה. מעבירים לקערה עם מי הקרח לעצירת הבישול.
- מחממים מחבת פסים או מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה. עוטפים את האספרגוס החלוט בשמן זית וצולים במחבת כ-2 דקות מכל צד, לקבלת סימני חריכה. מסירים מהאש.
- מכינים קערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. פורסים דק את האגסים ומעבירים לקערה, למניעת השחרה.
- מגישים: יוצקים רוטב טחינה לצלחת הגשה מרכזית, מסדרים מעל את גבעולי האספרגוס ופרוסות האגסים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומפזרים קליפת ליים או לימון מגוררת.