מילפיי ים תיכוני: עוגיות ראס אל חנות עם טחינה וקרמו יוגורט

קבלו רעיון לגרסה מקומית למילפיי הצרפתי: עוגיות פריכות ומתובלות, שביניהן קרמו עדין של יוגורט, טחינה ושוקולד לבן. מתכון מושלם לאירוח של מיכל גולדברג

חומרים ל-4 מנות

לעוגיות

1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
קורט מלח
1 חלמון ביצה L
1 כף מים

לקרמו

2/3 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 כפות מים קרים
3/4 כוס שמנת מתוקה
270 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
315 מ"ל יוגורט כבשים
1/2 כוס טחינה אל ארז

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקרמו 5 שעות עד לילה לפני ההכנה: מערבבים אבקת ג'לטין עם 3 כפות מים קרים בקערה קטנה ומשהים ל-10 דקות. לאחר שגרגירי הג'לטין ספחו את כל הנוזלים, מחממים 10-15 שניות במיקרוגל עד להמסה מוחלטת ומניחים להתקרר מעט.
  2. יוצקים שמנת מתוקה לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת הג'לטין המומסת, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
  3. מעבירים את קוביות השוקולד לקערה ויוצקים מעל את תערובת השמנת. מערבבים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק. מוסיפים יוגורט וטחינה וטורפים במטרפה, לקרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ ואחסנים במקרר למשך 5 שעות עד לילה.
  4. בינתיים מכינים את הבצק: מעבירים קמח, חמאה, אבקת סוכר, ראס אל חנות ומלח למעבד מזון או לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים לקבלת תערובת פירורית-חולית. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט לדיסקית ומעבירים למקרר למשך שעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מוציאים את הבצק המקורר למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן או ריבוע בעובי 4 מ"מ. בעזרת מערוך מעבירים לתבנית שטוחה ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
  7. מוציאים את הבצק מהמקפיא וחותכים למלבנים שווים באורך 7 ס"מ ורוחב 3.5 ס"מ.
  8. מעבירים את מלבני הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומניחים להתקרר.
  9. מזלפים את הקרמו על גבי עוגייה אחת ומניחים מעליו בזהירות עוגייה נוספת, ליצירת "סנדוויץ'". ממשיכים כך עם יתר העוגיות והקרמו. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

עוד מתכון של עוגיות טחינה טעימות במיוחד!

  • EN