עוגיות טחינה מתכון
עוגיות טחינה פשוטות אלה עוגיות טעימות, קטנות ומתוקות, שכיף להכין בבית לבד או עם ילדים ולהגיש לצד כוס קפה או תה
צילום: אלון מסיקה
חומרים ל-24 עוגיות
1/2 כוס טחינה אל ארז
100 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר או לבן
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
לקישוט
שקדים שלמים מולבנים
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה או קערת מיקסר עם וו גיטרה את הטחינה, החמאה, הסוכר והווניל. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב לבצק אחיד ורך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכדררים מהבצק כדורים קטנים בגודל אגוז, משטחים טיפה מסדרים במרווחים בתבנית. מניחים במרכז כל עוגייה שקד מולבן ולוחצים קלות.
- אופים את העוגיות 15-17 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שמעבירים לקופסה (העוגיות עדינות מאוד).