פלאפל בנינג'ה במילוי טחינה – זהוב, פריך וללא טיגון
כדורי פלאפל פריכים ממולאים בטחינה שמכינים בלי לטגן בשמן עמוק. יש להכין מראש גרגרי חומוס מושרים ולהקפיא את הטחינה כדי להטמין אותה בקלות במרכז כל כדור
צילום: נמרוד סונדרס, מתכון וסטיילינג: אורלי פלאי-ברונשטיין
מרכיבים לטחינה:
1 כוס טחינה קלאסית משומשום אתיופי אל ארז
1 כוס סודה או מים קרים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון
מלח לפי הטעם
לפלאפל:
200 גרם (1 כוס) גרגרי חומוס שהושרו 12 שעות במים
1 בצל חתוך גס
2-4 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1-1/2 פלפל ירוק חריף
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/2 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת במרקם חלק ואחיד ומקפיאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כדי שיהיה קל לחלץ ולחתוך לקוביות. אם יש תבנית סיליקון של קוביות קרח אפשר להשתמש בה.
- מכינים את הפלאפל: מסננים את גרגירי החומוס. מרסקים במעבד מזון או בלנדר את החומוס ויתר המרכיבים (למעט הסודה לשתייה) לקבלת תערובת גרגרית ומעט רטובה שיכולה להתגבש לכדור. במידת הצורך מוסיפים כף מים.
- בסמוך להכנה מוסיפים לתערובת הפלאפל את הסודה לשתייה ומערבבים. חותכים את הטחינה הקפואה לקוביות. יוצרים מתערובת הפלאפל כדור שטוח, מטמינים בו קוביית טחינה וסוגרים חזרה לכדור. ממשיכים הלאה עם יתר קוביות הטחינה ותערובת הפלאפל.
- מחממים את הנינג׳ה על תכנית טיגון. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ו״מטגנים״ באוויר חם 15 דקות עד שהכדורים מזהיבים.
- מגישים מיד עם פיתה, חמוצים וסלט ירקות.