חומוס – מתכון לחומוס ביתי מושלם עם טחינה
חומוס ביתי עם טחינה זו אחת המנות הכי ישראליות שיש: טעימה, בריאה, מזינה. אפשר לקנות חומוס מוכן, אבל אין על גרסה ביתית מושקעת! קבלו מתכון לחומוס ביתי מושלם!

לחומוס
- 2 כוס חומוס
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כוס טחינה אל ארז
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית מלח
לטחינה (להגשה)
- 1 כוס טחינה אל ארז
- 1 מיץ סחוט מ-1/2 לימון או יותר (לפי הטעם)
- 3/4 כוס מים קרים
- 1-2 שיניים שום כתושות (לא חובה)
- גרגירי חומוס מבושלים
- שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה
- פפריקה מתוקה
- פיתות טריות
הוראות הכנה
-
מכינים את החומוס: ערב לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך לילה (אם חם – עדיף במקרר). מסננים, מעבירים לסיר, מכסים בשפע מים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים כשעתיים לריכוך מלא. מסננים ושומרים בצד חופן גרגירי חומוס להגשה.
-
מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים ומלח לתערובת אחידה וסמיכה.
-
טוחנים במעבד מזון את החומוס המבושל ותערובת הטחינה לממרח אחיד וקרמי (עדיין לא שוטפים את קערת הטחינה). אם צריך מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול.
-
מכינים את הטחינה להגשה: מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים, השום (לא חובה) והמלח לתערובת אחידה וחלקה במרקם רצוי (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים). טועמים ומתקנים תיבול.
-
משטחים את החומוס בצלחות הגשה, יוצקים מעל בנדיבות את הטחינה, מפזרים את גרגירי החומוס, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ופפריקה ומגישים עם פיתות בצד.