חומוס – מתכון לחומוס ביתי מושלם עם טחינה

חומוס ביתי עם טחינה זו אחת המנות הכי ישראליות שיש: טעימה, בריאה, מזינה. אפשר לקנות חומוס מוכן, אבל אין על גרסה ביתית מושקעת! קבלו מתכון לחומוס ביתי מושלם!

SHARE

צילום: אלון מסיקה

חומרים ל-4-6 מנות

לחומוס

2 כוסות חומוס
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס טחינה אל ארז
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית מלח

לטחינה (להגשה)

1 כוס טחינה אל ארז
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או יותר לפי הטעם
3/4 כוס מים קרים
1-2 שיני שום כתושות (לא חובה)
מלח לפי הטעם

עוד להגשה

גרגירי חומוס מבושלים
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
פפריקה מתוקה
פיתות טריות

אופן ההכנה

  1. מכינים את החומוס: ערב לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך לילה (אם חם – עדיף במקרר). מסננים, מעבירים לסיר, מכסים בשפע מים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים כשעתיים לריכוך מלא. מסננים ושומרים בצד חופן גרגירי חומוס להגשה.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים ומלח לתערובת אחידה וסמיכה.
  3. טוחנים במעבד מזון את החומוס המבושל ותערובת הטחינה לממרח אחיד וקרמי (עדיין לא שוטפים את קערת הטחינה). אם צריך מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את הטחינה להגשה: מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים, השום (לא חובה) והמלח לתערובת אחידה וחלקה במרקם רצוי (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים). טועמים ומתקנים תיבול.
  5. משטחים את החומוס בצלחות הגשה, יוצקים מעל בנדיבות את הטחינה, מפזרים את גרגירי החומוס, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ופפריקה ומגישים עם פיתות בצד.