חומוס – מתכון לחומוס ביתי מושלם עם טחינה
חומוס ביתי עם טחינה זו אחת המנות הכי ישראליות שיש: טעימה, בריאה, מזינה. אפשר לקנות חומוס מוכן, אבל אין על גרסה ביתית מושקעת! קבלו מתכון לחומוס ביתי מושלם!
צילום: אלון מסיקה
חומרים ל-4-6 מנות
לחומוס
2 כוסות חומוס
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס טחינה אל ארז
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית מלח
לטחינה (להגשה)
1 כוס טחינה אל ארז
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או יותר לפי הטעם
3/4 כוס מים קרים
1-2 שיני שום כתושות (לא חובה)
מלח לפי הטעם
עוד להגשה
גרגירי חומוס מבושלים
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
פפריקה מתוקה
פיתות טריות
אופן ההכנה
- מכינים את החומוס: ערב לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך לילה (אם חם – עדיף במקרר). מסננים, מעבירים לסיר, מכסים בשפע מים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים כשעתיים לריכוך מלא. מסננים ושומרים בצד חופן גרגירי חומוס להגשה.
- מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים ומלח לתערובת אחידה וסמיכה.
- טוחנים במעבד מזון את החומוס המבושל ותערובת הטחינה לממרח אחיד וקרמי (עדיין לא שוטפים את קערת הטחינה). אם צריך מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הטחינה להגשה: מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, המים, השום (לא חובה) והמלח לתערובת אחידה וחלקה במרקם רצוי (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים). טועמים ומתקנים תיבול.
- משטחים את החומוס בצלחות הגשה, יוצקים מעל בנדיבות את הטחינה, מפזרים את גרגירי החומוס, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ופפריקה ומגישים עם פיתות בצד.