לחם טחינה מתכון חובה

לחם טחינה זה מתכון שחובה לנסות אם טרם ניסיתם, ובכלל מתכון חובה! לחם טעים ומשביע ללא קמח שמכינים בקלי קלות מ-5 מרכיבים בלבד

דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה מהיר, עד שעתיים
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: אלון מסיקה

חומרים לתבנית אינגליש קייק

4 ביצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות שמן או שמן זית
180 גרם (3/4 כוס) טחינה משומשום מלא אל ארז
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

לציפוי

זרעי דלעת ושומשום

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הלחם בקערה לתערובת אחידה ויחסית דלילה.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל תערובת זרעי דלעת ושומשום ואופים 30-35 דקות להשחמה יפה, או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים ל-10 דקות נוספות.
  4. מצננים את הלחם לפני שפורסים.

שאלות ותשובות

האם מדובר במתכון ללא גלוטן?
אכן, הלחם הזה אינו מכיל גלוטן.
במה אפשר להחליף את הסילאן?
אפשר להחליף את הסילאן בסירופ מייפל או סוכר.
האם חובה להשתמש באבקת אפיה?
כן, חייבים להשתמש באבקת אפיה כדי שהלחם יהיה אוורירי ולא דחוס.
במה אפשר להחליף את זרעי דלעת?
אפשר להחליף את זרעי הדלעת בזרעי חמניה, שקדים או אגוזים קצוצים ואפשר לוותר על הקישוט.

יש לך שאלה אחרת?