עוגת טחינה מלאה מקמח כוסמין עם שקדים ותמרים

עוגת טחינה מלאה מקמח כוסמין עם שקדים ותמרים זו עוגה שיכולה להיות נהדרת ליד הקפה או על שולחן החג: טעימה, בריאה, יפה ופשוטה להכנה

SHARE

צילום: אלון מסיקה

חומרים לתבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק

2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
120 מ"ל (1/2 כוס) ריוויון או חלב
180 גרם  (1/4 1 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
1 כפית אבקת אפייה
5 תמרים לחים מגולענים וקצוצים
1/4 כוס שקדים קצוצים
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה או קערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב להטמעתה.
  3. מוסיפים את הטחינה והריוויון או החלב וממשיכים לערבל.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל להטמעתם לבלילה אחידה וסמיכה.
  5. מוסיפים את התמרים והשקדים ומקפלים בבלילה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  7. זורים מעל העוגה אבקת סוכר ומגישים.