עוגת טחינה מלאה מקמח כוסמין עם שקדים ותמרים
עוגת טחינה מלאה מקמח כוסמין עם שקדים ותמרים זו עוגה שיכולה להיות נהדרת ליד הקפה או על שולחן החג: טעימה, בריאה, יפה ופשוטה להכנה
צילום: אלון מסיקה
חומרים לתבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס טחינה משומשום מלא אל ארז
120 מ"ל (1/2 כוס) ריוויון או חלב
180 גרם (1/4 1 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
1 כפית אבקת אפייה
5 תמרים לחים מגולענים וקצוצים
1/4 כוס שקדים קצוצים
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
להגשה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
- מקציפים את הביצים והסוכר בקערה או קערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב להטמעתה.
- מוסיפים את הטחינה והריוויון או החלב וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל להטמעתם לבלילה אחידה וסמיכה.
- מוסיפים את התמרים והשקדים ומקפלים בבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- זורים מעל העוגה אבקת סוכר ומגישים.