קובנייה טרטר: פילה בקר קצוץ עם בורגול ברוטב טחינה משודרג
אמנם הטרטר מגיע אלינו מצרפת, אבל מי אמר שאי אפשר להכין טרטר ים תיכוני? מאיר קלדרון עם מתכון קיצי לטרטר בקר ובורגול ברוטב טחינה-יוגורט
חומרים ל-2 מנות
1 כוס בורגול דק (גרישה)
2 כוסות מים רותחים
100 גרם פילה בקר
1 בצל סגול קטן קצוץ
2 צנוניות קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
4 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב טחינה משודרג
1 כוס טחינה אל ארז
200 גרם מעדן סויה
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
מים קרים (לפי הצורך)
אופן ההכנה
- מכינים את הבורגול: מניחים את הבורגול למסננת ושוטפים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומשרים למשך 15 דקות. מסננים ומניחים להצטנן. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק מאד את הבשר ומוסיפים לבורגול עם הירקות ועשבי התיבול הקצוצים. מתבלים בלימון, בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את רוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, המעדן ומיץ הלימון. מוסיפים את המים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מורחים מהרוטב על צלחת הגשה ומניחים מעל את הטרטר. אם רוצים, אפשר ליצור צורה מסודרת ונקייה באמצעות רינג (טבעת הגשה).