בורקס חריימה ברוטב טחינה

ישראלים אוהבים בורקס ועפים על חריימה. מאיר קלדרון עם מאפה שהוא הברקה שמאחדת את שניהם - בורקס פריך מבצק פילו במילוי דג חריף וטחינה

SHARE

חומרים ל-2 מנות

2 עלי בצק פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
2-3 כפות טחינה אל ארז
1 פילה דג מוסר או דג לבן אחר
4 כפות רוטב עגבניות מוכן לשקשוקה
1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חופן עלי כוסברה
2 כפות שומשום

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורשים על משטח עבודה את שני עלי הבצק צמודים זה לזה, כשרק הקצה שלהם יחפוף (ברוחב 1 ס"מ), כך שיתקבל מלבן גדול. מרססים בשמן ומזלפים טחינה גולמית.
  3. פורסים את הדג לרצועות בעובי 1 ס"מ ומסדרים אותן לאורך הצד הרחב של המלבן (שקרוב אלינו) כמו שממלאים גליל סושי. מוסיפים רוטב לשקשוקה, פרוסות פלפל חריף, תבלינים ועלי כוסברה.
  4. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ולא מאד מהודק ומקפלים לצורת שבלול. מעבירים את השבלול לתבנית, מרססים בשמן ומפזרים שומשום. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ופריך.
  5. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים לצד הבורקס החם.