בורקס חריימה ברוטב טחינה
ישראלים אוהבים בורקס ועפים על חריימה. מאיר קלדרון עם מאפה שהוא הברקה שמאחדת את שניהם - בורקס פריך מבצק פילו במילוי דג חריף וטחינה
חומרים ל-2 מנות
2 עלי בצק פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
2-3 כפות טחינה אל ארז
1 פילה דג מוסר או דג לבן אחר
4 כפות רוטב עגבניות מוכן לשקשוקה
1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חופן עלי כוסברה
2 כפות שומשום
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורשים על משטח עבודה את שני עלי הבצק צמודים זה לזה, כשרק הקצה שלהם יחפוף (ברוחב 1 ס"מ), כך שיתקבל מלבן גדול. מרססים בשמן ומזלפים טחינה גולמית.
- פורסים את הדג לרצועות בעובי 1 ס"מ ומסדרים אותן לאורך הצד הרחב של המלבן (שקרוב אלינו) כמו שממלאים גליל סושי. מוסיפים רוטב לשקשוקה, פרוסות פלפל חריף, תבלינים ועלי כוסברה.
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ולא מאד מהודק ומקפלים לצורת שבלול. מעבירים את השבלול לתבנית, מרססים בשמן ומפזרים שומשום. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ופריך.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים טחינה, מים ומיץ לימון בקערה. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים לצד הבורקס החם.