בייגלה ירושלמי עם טחינה וזעתר

בייגלה ירושלמי עם טחינה וזעתר זה מאפה שמרים מלוח מוכר ואהוב שלא חייבים לקנות בחוץ - אפשר להכין בבית ולהגיש כמו בעיר העתיקה

SHARE

צילום: אלון מסיקה

חומרים לבצק (8 מאפים)

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
1 כפית מלח

לתוספת

שומשום

להגשה

טחינה אל ארז
זעתר

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח 7 דקות לבצק אחיד ורך שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
  3. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
  4. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה ודקה ומחברים את הקצוות שלה ליצירת בייגלה אובלי. מהדקים היטב. ממשיכים עם יתר כדורי הבצק.
  5. טובלים כל בייגלה לשנייה בקערה עם מים ולאחר מכן משני הצדדים בשומשום ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים את התבנית ומתפיחים את הבייגלה שנית במשך כשעה.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. אופים את הבייגלה 20 דקות להזהבה יפה.
  9. מגישים עם טחינה וזעתר.