בייגלה ירושלמי עם טחינה וזעתר
בייגלה ירושלמי עם טחינה וזעתר זה מאפה שמרים מלוח מוכר ואהוב שלא חייבים לקנות בחוץ - אפשר להכין בבית ולהגיש כמו בעיר העתיקה
צילום: אלון מסיקה
חומרים לבצק (8 מאפים)
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
1 כפית מלח
לתוספת
שומשום
להגשה
טחינה אל ארז
זעתר
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח 7 דקות לבצק אחיד ורך שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
- מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה ודקה ומחברים את הקצוות שלה ליצירת בייגלה אובלי. מהדקים היטב. ממשיכים עם יתר כדורי הבצק.
- טובלים כל בייגלה לשנייה בקערה עם מים ולאחר מכן משני הצדדים בשומשום ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את התבנית ומתפיחים את הבייגלה שנית במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- אופים את הבייגלה 20 דקות להזהבה יפה.
- מגישים עם טחינה וזעתר.